ARTVİN / MURGUL - Murgul Halk Eğitimi Merkezi

Nis

Minik Eller Büyük Hayaller Projesi kapsamında Murgul ortaokulu Öğrencileri Bakır Atölyemizi ziyaret ederek Bakır El İşleme Sanatıyla tanıştılar.

Kas

Petek Köyünde açtığımız 84 Saatlik ARICILIK kursumuz tamamlanarak kursiyerler belgelerini aldılar.

Kas

Petek köyünde açtığımız ARICILIK kursumuz devam ediyor.Köy muhtarımızın destekleriyle eski okul binasında 13 kursiyerin katılımıyla kursumuza devam ediyoruz.

Ekm

CUMHURİYETİMİZ 100 YAŞINDA

Eyl

Açık öğretim okullarına kayıtlarımız 15 Eylül-16 Ekim tarihleri arasında yapılacaktır.

Eyl

2023/2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURU İLANI

Tem

lçe Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu toplantısı Kaymakamımız Sayın Yunus TEKÇE başkanlığında ilgili kurum amirleri ve okul müdürlerinin katılımıyla Halk Eğitimi Merkezi salonunda yapıldı.

Tem

15 Temmuz 2016 günü darbe girişimiyle karşı karşıya kalan Türkiye, milleti ve devletiyle omuz omuza verdiği direniş ve mücadeleyle tüm dünyaya örnek teşkil etmiştir. Türk demokrasisini hedef alan bu hain girişim, Türk halkının demokrasiyi ve seçilmiş iradeyi korumak için gösterdiği destansı direnişle geri püskürtülmüştür.

Haz

2022-2023 yıl sonu sergimizin açılışı, Kaymakamımız  Sayın Yunus TEKÇE,  Belediye Başkanı Hasan ÇAVUŞ, İlçe Emniyet Amiri Serkan KÖLEOĞLU ve JANDARMA kOMUTANI Mikail KÖSE, Murgul  İlçe Protokolü,  , Öğretmen, Usta Öğretici, kursiyerler ve halkımızın katılımı ile yapıldı.

Bir yıl boyunca usta öğretici ve kursiyerlerin yapmış oldukları çalışmalarda ortaya çıkan eser ve ürünlerin misafirlere sunulduğu serginin açılışında müzik   gösterisi de yer aldı. Programda, sergide emeği geçen Öğretmen, Usta Öğretici ve kursiyerlere Teşekkür Belgeleri verildi. Serginin gezilmesi ile birlikte açılış programı tamamlandı.

Sergimizde emeği geçen Öğretmen, Usta Öğretici, Kursiyer ve Personelimize çok teşekkür ederiz.

Haz

2022/2023 Yıl sonu sergimiz 8 Haziran Perşembe Günü saat 11.00 da Kapalı Spor Salonunda açılacaktır.Tüm halkımız davetlidir.

Haz

Damar mahallesinde açtığımız boya kursunu bitiren kursiyerler okulun kütüphanesini boyadılar.Usta öğreticimiz Zehra hanımı ve kursiyerlerini tebrik ediyoruz.

Haz

ARTVİN Yusufeli ilçesinde düzenlenen U13 ve U15 şampiyona müsabakalarında  4 kursiyerimiz Türkiye şampiyonasına gitmeye hak kazandı. 4 birincilik 1 ikincilik ve 4 üçüncülük alan sporcularımızı ve antrenörümüz Gökhan DAYANÇ'ı tebrik ediyoruz.

Mrt

Ülkemizde meydana gelen ve 10 ilimizde büyük yıkıma yol açan depremden etkilenen vatandaşlarımıza yönelik Murgul Halk Eğitimi Merkezimizce ilk andan itibaren hızlı bir şekilde ihtiyaç malzemelerinin üretimine geçilmiştir. Bu kapsamda kurumumuzca 97 adet Polar Eşofman takımı,28 adet kapuşonlü hırka,5 takım Pijama ,29 adet Bebek takımı,15 adet örgü kazak,16 Adet örgü yelek 81 Adet Bere,23 Adet Atkı,56 Adet Çorap, Ürünlerin malzemelerinin temininde katkısı olanlara ve dikimde görev alan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki süreçte üretime devam edilecektir.

Ekm

Halk Eğitimi Merkezi Bünyesinde Koro oluşturulacaktır.Kayıtlarımız devam ediyor.Koro Oluşturmanın amacı

1. Türk Müziğini tanıması,

2. Farklı makamlardaki şarkıları meşk yoluyla öğrenmek suretiyle makamlar üzerine farkındalık geliştirmesi,

3. Çalışmalara eşlik eden Türk Müziği ritm enstrümanlarının zaman içinde kulağına yerleşmesi sayesinde ritim duygusunu geliştirmesi,

4. Çalışmalara eşlik eden Türk Müziği enstrümanlarının zaman içinde kulağına yerleşmesi sayesinde Türk Müziği nağmelerini daha yakından tanıması,

5. Koro halinde şarkı söyleme çalışmaları sayesinde birlikte ahenkli ses çıkarmayı öğrenmesi,

6. Ortak müzik yapma duygusunun gelişimi sayesinde topluma aidiyet duygusunun gelişmesi

amaçlanmaktadır.PROGRAMIN SÜRESİ VE İÇERİĞİ

Kurs programının süresi; günde en fazla 4 ders saati uygulanacak şekilde toplam (150) saattir.